Росіянам можуть заборонити купувати товари з "братніх" Білорусі та Казахстану

На Росії Мінфін підготував з цього приводу спеціальний законопроект

Росіянам можуть заборонити купувати това…

Як передає Depo.Кубань із посиланням на "Югополіс", уряд отримає право забороняти оборот в Росії товарів, що надходять з інших країн - членів Євразійського економічного союзу (Білорусь, Казахстан, Вірменія і Киргизія).

За відомостями видання, законопроект уже схвалила урядова комісія з законотворчої діяльності.

Під заборону можуть потрапити товари, які ввозяться в країни-союзниці Росії з третіх держав за правилами, відмінними від прийнятих в ЄАЕС і Росії, випливає з законопроекту. Мета документа - заборона на збут товарів з країн Світової організації торгівлі, що надходять в Росію через території держав-союзників по ЄАЕС, в першу чергу через Казахстан.

Як повідомляв Depo.Кубань, наслідки російського продуктового ембарго для країн, які підтримали санкції у відношенні РФ, виявилися непоміченими адресатами - в тому числі через політику країн ЄАЕС. Поставки продовольства з цих країн в РФ у 2015 році до 2013 року знизилися на 66%, а їх частка в імпорті РФ скоротилася з 44% до 24%. Однак загальне скорочення експорту продовольства країнами, на які поширюється російське ембарго, склало лише 7%.

Протягом 2016 року Россільгоспнагляд неодноразово припиняв ввезення продуктів з ряду білоруських м'ясних і молочних підприємств через порушення ветеринарно-санітарних вимог Євразійського економічного союзу. На думку президента Олександра Лукашенка, насправді претензії служби викликані тим, що російські виробники не можуть конкурувати за якістю з білоруськими. Також він наполягає, що Мінськ виконує зобов'язання щодо недопущення незаконного експорту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme