Прокуратура оскаржує домашній арешт для сумського підривника

В прокуратурі Сум готують апеляційну скаргу на запобіжний захід, обраний підозрюваному у пошкодженні будинку по вул. Лушпи, 52

Прокуратура не погоджується з судом, який обрав для підозрюваного у спричиненні вибуху на Лушпи, 52 запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, повідомляє Depo.Суми.

Сумська місцева прокуратура звернулась з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Сьогодні, 21 лютого 2017 року, суд відмовив прокурору в задоволенні клопотання, застосувавши до чоловіка особисте зобов'язання. Як повідомив прокурор Сумської місцевої прокуратури Борис Рекуненко, прокуратура категорично не погоджується з таким рішенням суду і вже готує апеляційну скаргу.

Нагадаємо, 17 лютого 2017 року 27-річному чоловікові, в квартирі якого стався вибух, вручено повідомлення про підозру. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що спричинило тяжкі наслідки) КК України. Встановлено, що підозрюваний навмисне від'єднав трубку подачі газу до квартири від плити та відкрив кран. Після того, як газ заповнив приміщення – підпалив газоповітряну суміші, внаслідок чого стався вибух.

Також нагадаємо, що в понеділок, 9 січня 2017 року, близько 8.40 год. на першому поверсі дев'ятиповерхового будинку по вул. Лушпи, 52 у м. Суми стався вибух, 26-річний господар квартири отримав близько 30 відсотків опіків тіла, подружжя із сусідньої квартири зазнали легких тілесних ушкоджень. Вибуховою хвилею вибиті шибки у вікнах першого під'їзду з першого по четвертий поверхи. Загалом пошкоджено дві квартири.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme