UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Проект "Соціальне Запоріжжя" фінансувала Росія, - СБУ

Росія фінансує створення політичних проектів в Україні, які підтримують федералізацію

Про це під час брифінгу у вівторок заявив голова СБУ Василь Грицак, передає портал Depo.Запоріжжя.

"Росія змінила тактику, вони почали фінансувати політичну активність в нашій державі. Одна з цілей - прихована федералізація", - зазначив Грицак.

За його словами, йдеться про регіональні проекти: "Закарпатський край", "Одеса за порто-франко", "Соціальне Запоріжжя", "Слобожанщина", "Громадська рада Дніпропетровщини", "Бессарабська республіка "Буджак", "Галичина" - Львівська область.

Нагадаємо, "Соціальне Запоріжжя" та близька структура "Рада з екоспецстатусу Запоріжжя" були активні з грудня 2014 по грудень 2015 року. Основною їхня вимога - екологічний спецстатус регіону, що дасть йому більше повноважень та певну фінансову самостійність. Експерти вже тоді називали такі ідеї "м'яким сепаратизмом", який почали "розкручувати" російські спецслужби після провалу проекту "Новоросія". Очолив згадані організації екс-соціаліст Сергій Кузьменко, який є відомим у Запоріжжі виконавцем замовних мітингів та у 2012-2013 роках був близьким до "смотрящего" Євгена Анісімова. Діяльність "екологів" наприкінці 2015 року припинила СБУ.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme