Пожартували й досить: У Кремлі вважають недоречним говорити про визнання "Л-ДНР"

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав недоречними і неприйнятними будь-які міркування про можливість визнання Росією незаконних угруповань "Л-ДНР"

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на Інтерфакс-Росія.

"Питання, чесно кажучи, некоректне, тому що в даній ситуації якісь віртуальні міркування абсолютно недоречні і неприйнятні. Поки ситуація де-факто полягає в тому, що дві невизнані республіки, "ДНР" і "ЛНР", є територіями, які дійсно не визнані Російською Федерацією і вони не визнані Україною. Але вони знаходяться в жорстокій блокаді з боку України", - заявив Пєсков.

Стосовно ж визнання Росією "паспортів республік", Пєсков пояснив, що "Л-ДНР" відключені від соціального та банківського забезпечення і це "безумовно робить життя населення цих регіонів абсолютно нестерпним".

"І саме, керуючись гуманітарними міркуваннями, було прийнято рішення з фактично виданими документами", - сказав він.

У той же час начальник Управління з питань міграції Головного управління МВС Росії по Москві Світлана Плешакова заявила, що у їхнє відомство отримало команду приймати громадян з "паспортами Л-ДНР".

"Якщо до нас прийде громадянин з паспортом ДНР або ЛНР, то ми приймемо його як документ, що засвідчує його особу", - сказала чиновниця.

Як повідомлялося раніше, 18 лютого Путін своїм указом визнав документи і авто номери, видані в "Л-ДНР".

Нагадаємо, 2 лютого у ЗМІ повідомлялося, що на Росії де-факто визнали "паспорти ДНР" та "ЛНР". Однак вже 3 лютого Пєсков заявив, що Росія не визнавала на офіційному рівні "паспорти" невизнаних республік "ДНР" та "ЛНР".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme