UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Полтавці познайомились з поетичною "Реґіною Ольсен" та емоційною київською музиканткою

У Полтаві пройшов поетично-акустичний вечір київських митців - поета Зази Пауалішвілі та музикантки Христини Халімонової

Полтавці познайомились з поетичною "Реґі…

Майже рік організатори заходу хотіли привезти цих митців до Полтави, але кожного разу обставини ставали на заваді, пише Depo.Полтава з посиланням на незалежне мистецьке об'єднання Magnum Opus.

Заза Пауалішвілі - не лише поет, але й фотограф. Тож, до початку заходу полтавці ознайомилися з його знімками. Роботи Пауалішвілі різнопланові: портретна фотографія, пейзажі, архітектура. Сам митець розповів, що фотографія - це його спроба втечі від реальності.

У рамках свого виступу поет читав вірші із дебютної збірки "Реґіна Ольсен". З нею він став лауреатом літературної премії "Смолоскип". За словами Пауалішвілі, в цій збірці він навіть чесніший, ніж зі своїми близькими друзями. "Реґіна Ольсен" містить 12 розділів, останній з яких - порожній. Автор прочитав тексти майже з кожного з них.

Також прозвучали більш ранні ліричні вірші, які поет збирається опублікувати в майбутньому. Не забув Пауалішвілі і про свої нові тексти. Але, говорячи про них, він пожартував, що видасть їх років через десять.

Читаючи вірші, автор завжди розповідав цікаві історії про них або процес їх написання. Так, в одному з текстів він говорить про виправлення слова "Бог" з великої літери на малу. Цей образ пов'язаний з конкретним випадком з життя Зази:

"Колись я працював в архіві з часописом "Киевская старина". Його видавали в кінці 19 сторіччя. І там на кожній сторінці в слові "Бог" велика літера виправлена на малу кульковою ручкою".

Після Пауаліашвілі на сцену вийшла Христина Халімонова. Її виступ можна умовно поділити на два блоки: гітарний і клавішний. З самого початку вона запросила всіх глядачів танцювати:
"Я сама завжди хочу потанцювати. Але мені ще грати і співати треба. Тому зробіть це, будь-ласка за мене".

Халімонова виконувала як власні пісні, так і написані на вірші Пауалішвілі. У перервах вона жартувала та розповідала історії про кожну з них. Також вона анонсувала вихід альбому вже через декілька місяців.

Після кожної пісні авторка отримувала бурхливі оплески. За словами учасниці Magnum Opus Катерини Кролевської, Халімонова - одна з найбільш емоційних і відданих публіці виконавців, яких вона бачила.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme