UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Нардепи зробили крок до визнання постраждалих "майданівців" учасниками бойових дій

Верховна Рада України ухвалила за основну Проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту"

За відповідне рішення проголосували 262 парламентар, передає Depo.ua.

Метою законопроекту є:

– визначення статусу учасника бойових дій для осіб, які одержали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), що не призвели до інвалідності, під час участі у Революції Гідності;

– визначення статусу інваліда війни для громадян, які стали інвалідами внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження, та населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, під час проведення антитерористичної операції;

– надання відповідних пільг зазначеним особам.

Нагадаємо, що 20 лютого минуло 3 роки від розстрілу учасників Революції Гідності та найдраматичніших подій масових протестів. У ніч проти 19 лютого 2014-го на столичному майдані Незалежності тривало гасіння Будинку профспілок, підпаленого напередодні. Остаточно ліквідувати вогонь вдалося лише вранці наступного дня.

Відносне ранкове затишшя було порушене вогнепальними пострілами. За даними медичної служби Майдану, внаслідок сутичок 18 лютого загинули 23 людини, 19 лютого загинули восьмеро, а 20 – 47 героїв.

Загалом під час Євромайдану загинули 98 протестувальників.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme