Мешканців Львівщини закликають не зривати первоцвіти

У області прийняли План спільних заходів з організації державного контролю за дотриманням вимог охорони відтворення та використання природних ресурсів

Щороку від середини лютого і до кінця травня відбувається торгівля рідкісними видами первоцвітів, більшість з яких знаходяться під загрозою знищення. Департамент екології та природних ресурсів ЛОДА повідомляє, що за знищення або незаконне вилучення таких рослин з природного середовища, передбачено адміністративну відповідальність та штрафи. Про це пише Depo.Львів.

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації звертається до мешканців та гостей Львівщини із закликом бережливого ставлення до ранньоквітучих весняних рослин.

"Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти, зокрема білоцвіт весняний, підсніжник білосніжний, шафран Гейфелів, зазвичай є червонокнижними видами, і відіграють важливу роль в житті лісу чи луки як природного комплексу, - зазначив директор департаменту Руслан Гречаник. - Побачивши продаж первоцвітів просимо звертатись у Державну екологічну інспекцію у Львівській області за номером телефону: 238 73 70 чи у Національну поліцію у Львівській області за коротким номером 102".

Зазначимо, що Державна екологічною інспекцією у Львівській області, департамент екології та природних ресурсів ЛОДА, департамент житлово-комунального господарства ЛОДА та Головне управління Національної поліції у Львівській області погодили План спільних заходів з організації державного контролю за дотриманням вимог охорони відтворення та використання природних ресурсів на території Львівської області на 2017 рік.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme