Луценко анонсував позбавлення депутатського імунітету Артеменка

Генеральний прокурор України Юрій Луценко з великою часткою імовірності внесе до Верховної Ради України подання на надання дозволу притягнути до відповідальності народного депутата Україна Андрія Артеменка, який пропонував здати в оренду окупантам Крим 

Про це генпрокурор заявив сьогодні, під час спільного брифінгу з головою СБУ Василем Грицаком, передає Depo.ua.

"Сьогодні зареєстроване кримінальне провадження. Він буде викликаний до слідчого. Головіні питання буду стосуватися тієї частини його плану, опублікованого в американській пресі, де йдеться про те, що Артеменко узгодив цей план з помічками американського та російського президентів. Цей нюанс є найважливішим для слідства В разі якщо депутат не явиться, ми підготуємо матеріали для подання про зняття з нього депутатської недоторканності, стаття – державна зрада", - зазначив Луценко.

Він наголосив, що навіть за умови явки нардепа – його, ймовірно, все одно будуть намагатися притягнути до кримінальної відповідальності.

"Державна зрада – це арештна стаття", - наголосив Луценко.

Відповідне рішення учора ухвалили на засіданні фракції, повідомляє Depo.ua.

Нагадаємо, що, за даними газети The New York Times, народний депутат-"радикал" Андрій Артеменко разом з наближеними до президента США Дональда Трампа Майклом Коеном і Феліксом Сатер склали план зняття санкцій з Росії. Його передали на розгляд адміністрації президента США.

План начебто передбачає "виведення всіх російських військ зі Сходу України та проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років".

Артеменка вже виключили з фракції Радикальної партії.

21 лютого Луценко опублікував витяг з кримінального провадження проти Артеменка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme