Ізраїльського солдата, який добив пораненого терориста, посадили до в'язниці

Солдат Ельор Азарія, пострілом в упор застрелив пораненого палестинського терориста, призначив себе "суддею і катом", йдеться в постанові суду

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

Ізраїльський солдат Ельор Азарія, який пострілом в голову застрелив пораненого палестинського терориста, у вівторок, 21 лютого, засуджений Військовим судом в Тель-Авіві до 18 місяців позбавлення волі і ще 12 місяців позбавлення волі умовно. На початку січня суд визнав його винним в ненавмисному вбивстві. Звинувачення вимагало від 3 до 5 років позбавлення волі. Адвокати засудженого мають намір подати апеляцію на вирок.

Своїми діями підсудний сам призначив себе "суддею і катом" в одній особі, йдеться в постанові суду. За словами судді, Азарія своїм вчинком нівелював цінність людського життя.

Нагадаємо, що Інцидент стався в березні 2016 року в Хевроні на Західному березі річки Йордан і був знятий на відеокамеру. До моменту пострілу палестинець, який брав участь в нападі на ізраїльських солдатів, в результаті якого один з військових отримав поранення, був знешкоджений і лежав на землі.

Цей випадок викликав широкий суспільний резонанс в Ізраїлі. Ряд політиків, в тому числі прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу закликали суд помилувати солдата.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme