Від дна до нової надії: Що ми побачили взимку у "Динамо"

Київське "Динамо" завершило тренувальні збори і уже в Україні розпочало підготовку до наступного матчу в УПЛ проти "Зорі"

Від дна до нової надії: Що ми побачили в…

Під час зимовою паузи "Динамо" провело два збори і обидва в Іспанії. Сонячна і мальовнича Марбелья аж ніяк не передбачала відпочинок для футболістів, де "Динамо" провело аж 12 спарингів, що на три поєдинки більше, ніж, наприклад, зіграв "Шахтар". 5 матчів кияни провели на перших зборах та 7 на других. Загальна картина виглядає наступним чином: 7 перемог, 4 нічиї та лише 1 поразка. "Динамо" забило 23 голи, що в середньому майже 2 м'ячі за гру, але й пропускали підопічні Реброва чимало – 10 голів. Захист - найслабша ланка киян, чим, вочевидь, і можна пояснити, що головна ставка під час трансферного вікна було зроблено на зміцнення захисної лінії.

Зробимо ще кілька висновків, які можна окреслити після зимових зборів "Динамо".

Роман Яремчук – нова надія "Динамо". Талановитий 21-річний нападник, який повернувся з оренди в "Олександрії", забив на зборах три голи і став одним з найрезультативніших гравців команди, поступившись лише Андрію Ярмоленку, який відзначився чотири рази. І головне в цій ситуації навіть не голи, а оцінка головного тренера "Динамо", який дуже скрупульозно вивчає гравців і знає всі їхні недоліки.

"Вважаю, що, навіть перебуваючи в оренді, він доводив, що готовий скласти конкуренцію і грати в "Динамо". Ми бачимо його ставлення до роботи, плідну роботу всіх молодих хлопців, і нас це не може не тішити", - оцінив гру форварда Сергій Ребров.

Молодь має шанс. Сергій Ребров неодноразово говорив, що у кожного футболіста дорога в основну команду "Динамо" відкрита. Цим шансом лише треба скористатися – багато працювати і "гризти" землю. Ребров свого слова дотримав і покликав на перші збори з основною командою сімох гравців молодіжки - Володимира Маханькова, Зураба Очігаву, Павла Лук'янчука, Олександра Тимчика, Павла Оріховського, Богдана Михайличенка та Володимира Шепелєва. На других зборах відсіялись Лук'янчук, Маханьков и Тимчик, а решта четверо отримали ще один шанс проявити себе. Найбільше ігрового часу серед гравців "молодіжки" отримав Володимир Шепелєв, який зіграв у 9 спарингах і загалом провів на полі 490 хвилин.

Новачки обнадіюють. Александар Пантіч дебютував за "Динамо" у першому ж матчі на других зборах з "Осієком". Пізніше до команди приєднався Тамаш Кадар. Грунтовний аналіз цих гравців робити поки що зарано, але на зборах ці хлопці не випадали, а угорець у грі з "Хобро" навіть відзначився дебютним асистом. Обоє – універсальні беки. Кадар – лівий захисник, Пантіч – правий, але при необхідності обоє можуть зіграти в центрі. Атлетичні, агресивні розумні і досвідчені гравці. Конкуренція в лінії захисту у другій частині сезону зашкалюватиме.

Олександр Гладкий досяг дна. Сергій Ребров добряче здивував, коли заявив, що дасть Гладкому, який не забив жодного м'яча за "Динамо", ще один шанс і взяв його на збори. Давати шанс – головне гасло Реброва і, в принципі, це добра риса, адже багатьом дійсно потрібна довіра і час для адаптації. Але, схоже, випадок з Гладким – унікальний. Олександр примудрився продовжити суху серію і на зборах - у матчах з командами другого ешелону. Футболіст дедалі більше фігурує, як герой мемів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme