UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Харківські паралімпійці здобули нагороди чемпіонату світу

Харківські лижники-паралімпійці здобули 16 нагород чемпіонату світу

Харківські паралімпійці здобули нагороди…

Як повідомили Depo.Харків в Управлінні зі справ молоді та спорту Харківської ОДА, в німецькому місті Фінстерау відбувся чемпіонат світу з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів-паралімпійців.

За відомостями ОДА, в змаганнях взяли участь спортсмени з 35 країн.

Збірна України впевнено перемогла в медальному заліку, здобувши 47 нагород – 19 золотих, 16 срібних та 12 бронзових. З них 8 золотих, 6 срібних та 2 бронзові медалі були на рахунку харків'ян.

Найкраще себе проявила Людмила Ляшенко, яка виступала в категорії "стоячи" серед жінок. Вона стала чемпіонкою світу на чотирьох дистанціях: у біатлонному спринті, в індивідуальних перегонах з біатлону, в спринті з лижних перегонів та у лижних перегонах у змішаній естафеті разом з іншими українцями Юлією Батенковою-Бауман, Олександрою Кононовою та Юрієм Уткіним.

Також на рахунку Людмили були срібні медалі в біатлоні на середній дистанції, у лижних перегонах на середній дистанції та бронзова медаль у лижних перегонах на довгій дистанції.

Юрій Уткін, який виступав у категорії серед чоловіків з порушенням зору, разом зі своїм тренером-гайдом Русланом Переходою, окрім перемоги в змішаній естафеті, здобув ще одне "золото" у біатлоні на середній дистанції та "срібло" в біатлонному спринті.

Три золоті та три срібні медалі у категорії серед жінок з порушенням зору разом зі своїм тренером-гайдом Віталієм Казаковим виборола харків'янка Оксана Шишкова. Вона перемогла в індивідуальних перегонах з біатлону, а також у лижних перегонах на середній дистанції та у спринті.

Другою на фініші Оксана була на середній дистанції в біатлоні, в біатлонному спринті та у лижних перегонах на довгій дистанції.

Ще одну бронзову нагороду в медальний кошик збірної України поклав Віталій Лук'яненко. Разом зі своїм тренером-гайдом Іваном Марчишаком він фінішував третім в індивідуальних перегонах з біатлону серед спортсменів з порушенням зору.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme