Губернатор Запоріжжя готує жорстку відповідь Мелітопольській міськраді і робітникам "АГАТу"

Голава Запорізької ОДА Костянтин Бриль назвав "гавномутами" ініціаторів нещодавнього голосування за російську мову в Мелітопольській міськраді і мітингу робітників заводу "Автогідроагрегат" за торгівлю з Росією

Коментуючи журналістам ці "проросійські" ініціативи, Бриль заявив, що будь-які спроби розхитати ситуацію в регіоні будуть жорстко припинятися, передає Depo.ua.

Бриль пов'язав дані провокації з діяльністю нардепа від "Опозиційного блоку" Євгена Балицького. "Це сепаратизм в яскраво вираженому вигляді. Це п'ята колона. Тут кримінальну справу потрібно порушувати, 110 стаття - сепаратизм", - додав він.

"На сьогоднішній день подібні речі розхитують наше суспільство, вони йдуть на руку нашому головному ворогові - пану Путіну", - заявив губернатор.

Бриль вважає, що голосування в Мелітополі з приводу підтримки російської мови - "ніж у спину" бійцям, які зараз воюють в АТО. Губернатор має намір звернутися до мера Мелітополя і облради з закликом вжити заходів і більше не допускати подібних провокацій.

"Я вважаю, що навіть на сесію облради це питання може бути винесено тому, що на це питання ніхто не може не звернути уваги. На сьогоднішній день я також підписую лист на мера Мелітополя Сергія Мінько, який допустив подібне голосування своїх депутатів. Це зрада тих хлопців, які сидять в окопах. Мені хотілося б цих депутатів відправити на фронт і вони там би нашим хлопцям в АТО пояснили, що вони таке рішення ухвалили, повернулися б вони звідти чи ні? Скоріше ні", - зазначив Бриль.

Нагадаємо, що колектив машинобудівного заводу "Автогідроагрегат" провів мітинг, на якому було зачитано звернення до влади України із закликом відновити торгово-економічні зв'язки з Росією заради порятунку підприємства, якому в іншому випадку загрожує банкрутство. Пізніше Мелітопольська міська рада більшістю голосів звернулася до президента Петра Порошенка із закликом затвердити законопроект нардепа Євгена Балицького на підтримкуросійської мови.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme