Гройсман здивований, що енергокризу роблять "українськими руками"

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив здивування тим фактом, що енергетичну блокаду України влаштували самі українці

Про це він заявив під час засідання уряду, передає Depo.ua.

"Я кожен день говорив, що сьогодні, завтра або післязавтра росіяни обов'язково перекриють залізничне сполучення для того, щоб здійснити тиск на Україну, в тому числі використовуючи енергетичні важелі. Але я ніколи не думав, що енергетична блокада буде створена деякими українськими громадянами", - озвучив своє здивування прем'єр.

Гройсман також нагадав, що з 2014 року було реалізовано низку заходів, щоб позбутися енергетичної залежності від Росії. "На сьогоднішній день ми вже понад 450 днів живемо без краплини російського газу", - констатував голова уряду.

Проте, за його словами, Україна й досі залежна від вугілля, яке знаходиться в українських надрах, але на тимчасово неконтрольованих територіях.

"Ми знайдемо правильні інструменти і правильні рішення, але не дозволимо нікому, щоб 45-мільйонна країна страждала від чиїхось забаганок", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, в кінці січня воїни АТО і деякі народні депутати ініціювали блокаду залізничних переходів, якими антрацит поставляється з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України.

У результаті блокади під загрозою опинилося енергопостачання деяких галузей і окремих споживачів.

15 лютого Кабінет міністрів України запровадив надзвичайні заходи на ринку електричної енергії, які передбачають скорочення споживання дефіцитного вугілля антрацитної групи при забезпеченні повної стабільності роботи енергосистеми країни.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme