Гра в смерть: Киянам порадили, як вберегти дітей від "синього кита"

Близько 13 тис. дітей середнього і старшого шкільного віку зареєстровані в соціальних групах, які підштовхують їх до суїцидальних настроїв

Гра в смерть: Киянам порадили, як вберег…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу КМДА.

Так, в київських навчальних закладах з січня минулого року проводять профілактичні бесіди з дітьми та їх батьками.

"Як відомо, в Україну прийшли певні соціальні групи, які підштовхують дітей до суїцидальних намірів. Ми зіштовхнулися з добре підготовленою організацією, з оперативною зміною серверів, а також з серверами, які розміщені за межами України", - сказав керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

Зазначається, що над цією проблемою активно працює Департамент кіберполіції Національної поліції України у співпраці з міськими службами. Фахівці проінструктовані і готові надати будь-яку допомогу у вирішенні таких проблем, проте ні поліція, ні школа не можуть замінити дітям батьків: швидке виявлення подібних ситуацій залежить виключно від них.

"Хочу звернути вашу увагу на цю проблему. Я дуже прошу батьків сьогодні проявити особливу пильність і при будь-яких підозрах на участь дітей в подібних групах проводити з ними профілактичні бесіди вдома, а також звертатися до фахівців психологічних та соціальних служб, медиків і педагогів. На жаль, минулі вихідні показали, що це не пуста погроза, проте ми переконані в тому, що є можливість запобігти будь-якій критичній ситуації при оперативному реагуванні та роботі на випередження", - підкреслив Бондаренко.

Додамо, що небезпечною "грою в смерть" вже зацікавилася кіберполиція, однак численні блокування не допомагають ситуації - групи переходять в приховані режими, допускають до себе тільки "перевірених" учасників і позиціонують себе як прості публічні сторінки з фотографіями і музикою.

Однак адміністратори "груп смерті" знаходять дітей за хештегами, які вимагають опублікувати на своїх сторінках у соціальних мережах.

Їх зміст постійно змінюється, проте ключові слова залишаються такими:

#f57, #f58, #ff66, #28,
#разбудименяв420 або #разбудименя
#китыплывутвверх
#хочувигру
#150звезд
#млечныйпуть
#рина
#няпока
#тихийдом
#домкитов
#F23
#дом12дорог

За хештегам адміністратори спільнот знаходять підлітків, які опублікували в себе запис і запрошували їх " в гру". А далі - давали інструкції про те, як стати ближче до суїциду і не боятися піти з життя.

Додамо, що спілкування з жертвами "кураторів" відбувалося пізно вночі - саме тоді, коли дитина найбільш вразлива і коли ніхто не може перешкодити впливу на його думки і почуття, пишуть Українські новини.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme