ГПУ визнала терактами всі злочини бойовиків в Авдіївці

Генеральна прокуратура України кваліфікує всі злочини, скоєні бойовиками та російськими військовими проти мешканців Авдіївки, як терористичні акти 

Про це на брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає Depo.ua.

За його даними, стаття 258 ККУ (теракт) одна з найпоширеніших на території Донецької та Луганської областей. "Ми всі пам'ятаємо загострення ситуації в Адіївці, всі гіркі жертви, які понесли ЗСУ на території Авдіївки. Всі випадки вбивств кваліфіковані як теракт. Більше того, всі випадки дій щодо цивільних громадян також кваліфіковані як теракт", - заявив Луценко.

"Правоохоронна система України чітко фіксує всі випадки терактів не тільки проти військових, але й проти цівільного населення, а також всі матеріальні збитки як по промислових, так і житлових об'єктах. Це меседж для наших європейських друзів України", - наголосив генпрокурор.

За його словами, загалом правоохоронні органи зареєстрували тисячі кримінальних проваджень проти терористів так званих "ДНР" і "ЛНР". "Тисячі, я не помиляюся, тисячі кримінальних проваджень по їхнім діях проти мирних мешканців, проти дітей, жінок, лікарень, проти дитячих садків… зафіксовано всіма правоохоронними органами і є в реєстрі Генпрокуратури", - констатує Луценко.

Він наголосив, що міжнародна спільнота має усвідомити, що Україна має справу з терористами. "Ми потребуємо захисту мирного населення від терористичних актів, які постійно скоюються на території України. Ми потребуємо якомога швидшого політичного рішення про початок міжнародного кримінального переслідування членів терористичної організації "ЛНР" і "ДНР", - заявив генпрокурор.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme