Глава СБУ назвав російських агентів, що намагаються підірвати Україну

Російська Федерація діє в Україні через своїх агентів, які намагаються дестабілізувати ситуацію 

Про це під час брифінгу заявив голова СБУ Василь Грицак, передає Depo.ua.

"СБУ у взаємодії з ГПУ в рамках низки кримінальних проваджень задокументувала зазначену протиправну діяльність", - зазначив він.

За його даними, керівником першої групи є колишній помічник міністра освіти і науки Табанчника громадянин Кузьменко А.В. який безпосередньо отримав завдання та фінансування від російських спецслужб.

"Координатором в регіонах є колишній член Українського вибору пан Золотарьов П. О. У складі групи Заріцький та Дулобчій В.І.", - додав Грицак.

Він стверджує, що Росія безпосередньо або втемну використовує громадян України.

Грицак також назвав прізвища: Будяк, Ярова, Житомирський та інші. Дехто з агентів були помічниками-консультантами народних депутатів.

У СБУ також перехопили розмову диверсантів про події в Києві до річниці Революції Гідності і намагання дестабілізувати ситуацію із застосуванням їх людей в Києві.

"Ми ухвалили рішення з ГПУ оприлюднити це для думаючих людей, щоб ці люди розповіли тим, хто аналізувати не здатний. Є цікавий момент, громадянин Росії Чуріндін... на жаль, ми знаємо, що є в Україні багато громадян, які перебувають в тісному контакті з Чуріндіним. Ми обов'язково поговоримо з усіма. Перші обшуки, більше ніж 20, ми провели вчора", - зазначив Грицак.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme