Естонія побоюється "медових пасток" Кремля

Прибулих в Естонію британських військових можуть спровокувати на сутички з місцевим населенням, причиною чого може стати "втручання Кремля"

Про це заявив голова зовнішньої служби розвідки Естонії Мікк Марран, пише Depo.ua з посиланням на видання Times.

На думку Маррана, Росія може використовувати методи так званих "медових пасток", коли розвідувальні спецслужби "підсилають" жінок для провокування бійок в різних розважальних закладах, щоб виставити британських солдат в невигідному світлі, а також влаштувати провокації з метою отримати доступ до акаунтів військовослужбовців в соціальних мережах для пошуку різної інформації.

Видання зазначає, що влада Естонії і Великобританії вже кілька місяців обговорюють загрозу того, що британські солдати можуть стати жертвами "шпигунських ігор "холодної війни".

Зазначається, що ніяких істотних доказів подібних тверджень естонський чиновник не навів, але нагадав, що в минулому році двоє британських військових виявилися втягнутими в вуличну бійку з місцевими жителями. Інцидент зняли на відеокамеру люди, що нібито були пов'язані зі ЗМІ, які симпатизують Росії.

Нагадаємо, 20 лютого поліція Клайпеди затримала п'ятьох нетверезих і агресивно налаштованих чеських військовослужбовців НАТО, які спробували чинити фізичний опір правоохоронцям. Поліцейські застосували електрошокери, щоб заспокоїти союзників по НАТО.

Чехи прибули в Клайпеду в середині січня. В кінці лютого вони візьмуть участь у спільних навчаннях із захисту і оборони узбережжя від морського десанту "агресора".

24 січня до Литви прибули перші групи німецьких і бельгійських військових НАТО.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme