UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Експортери Хмельниччини отримали вдвічі більше євросертифікатів

Майже дві сотні підприємців вже користуються преференціями з перевезення товарів EUR.1

Експортери Хмельниччини отримали вдвічі…

Експортери Хмельниччини отримали вдвічі більше сертифікатів для безперешкодної торгівлі з країнами Євросоюзу, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби ДФС області.

З початку 2017 року кількість виданих Хмельницькою митницею ДФС сертифікатів з перевезення товарів EUR.1 досягла 194 одиниць. Ця цифра вдвічі перевищує рівень відповідного періоду минулого року.

Кількість європейських країн, які активно купують продукцію, вироблену на Хмельниччині, на сьогодні становить два десятки. Що стосується товарів, подільські виробники відправляють на експорт передусім мед, крупи, збіжжя, солод, санітарно-технічні та електротехнічні вироби та продукцію лісового господарства.

Як зазначають фахівці Хмельницької митниці ДФС, надання сертифікаційних умов товарам українського походження, які експортуються до країн - членів ЄС, забезпечує дію преференційних ставок ввізного мита.

З іншого боку перевагою використання статусу уповноваженого (схваленого) експортера є те, що для отримання тарифних преференцій український експортер товару без оформлення сертифіката з перевезення форми EUR.1 самостійно, без залучення митниці, визначає та декларує походження товарів на комерційних товаросупровідних документах, що дозволяє прискорити процедуру експорту товару.

При цьому строк дії статусу схваленого експортера не обмежений у часі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme