Для сина Януковича з його банку хотіли зняти 100 млн грн

Державна служба фінансового моніторингу через суд припинила спробу виведення з неплатоспроможного Банку ВБР, що належить сину екс-президента України Віктора Януковича Олександру, понад 100 млн грн

Про це свідчать матеріали Печерського райсуду Києва, передає Depo.ua з посиланням на "РБК-Україна".

Згідно з постановою суду, Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами вчинення злочинів посадовими особами державних підприємств залізничного транспорту та ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку".

"Посадові особи ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", всупереч законодавству України, в період з 2012 по 2014 рік кредитували державні підприємства без проведення процедури, встановленої законодавством, за завищеними кредитними ставками і отримували неправомірну вигоду, проводили шахрайські операції з державними цінними паперами та цінними паперами фіктивних товариств, кредитували підконтрольні підприємства без забезпечення за рахунок кредитів, отриманих у Національному банку України", - йдеться в постанові.

Крім того, слідством за сприяння Служби фінансового моніторингу було встановлено, що посадові особи ВБР перерахували 100,64 млн гривень з рахунку в ВБР на рахунки в банку "Глобус" і зробили спробу зняття коштів. Ймовірно, ці кошти є предметом кримінального злочину, а їх фактичним власником – Олександр Янукович, бо номінальні власники коштів - працівники ВБР не мають законних доходів, відповідних обсягів депозитів.

Суд задовольнив клопотання прокуратури і наклав арешт на грошові кошти, розміщені на рахунку в банку "Глобус", які фігурують у матеріалах кримінального провадження.

Нагадаємо, що Фонд гарантування вкладів готує до продажу банк ВБР.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme