Британським морякам заборонили дивитись порно на кораблі

Керівництво Королівського військово-морського флоту Великої Британії заборонило службовцям переглядати порно в інтернеті або зберігати порнографічні журнали на кораблі

До такого рішення влада прийшли після скарг службовців жіночої статі, повідомляє Depo.ua з посиланням на Daily Star.

Часткову заборону на порнографію ввели для англійського флоту ще в 2013 році, проте тепер заборона стосується будь-яких електронних або друкованих носіїв із зображеннями сексуального характеру. Морякам також забороняється тримати в особистих речах фотографії подруг або дружин з порнографічним підтекстом.

Під час останнього стандартного огляду кают керівництво британського флоту виявило велику кількість порнографічних матеріалів. Передбачається, що моряки закуповують заборонені журнали під час зупинок в Південній Америці і на Карибських островах.

У розмові з журналістом представник військово-морських сил Великої Британії заявив, що рішення про повну заборону на порнографію частково пов'язано з небажанням ображати жіночу гідність. Він не уточнив, яке покарання загрожує порушникам нового правила, проте запевнив, що такі інциденти будуть розглядати в рамках військового трибуналу. Представник додав, що деякі моряки поскаржилися на заборону, так як, на їхню думку, "порнографія цілими поколіннями вважалася важливим елементом морської служби".

Не всі моряки схвалили нове правило. "Спочатку вони перестали давати нам щоденну порцію рому (традицію скасували в 1970 році –ред.), потім знизили допомогу на алкоголь, а тепер заборонили дивитися порно" - прокоментував заборону один з 29 тисяч службовців британського флоту. Інший солдат повідомив, що багато його товаришів по службі стурбовані новим правилом і розмірковують, яке покарання загрожує тому, на чиєму смартфоні знайдуть заборонені матеріали.

Довідка: Жінкам дозволили служити в британському флоті в 1990 році. У 2004 році службовцям заборонили тримати на кораблі оголені фотографії, однак через два місяці правило скасували. У 2013 році в громадських місцях корабля заборонили переглядати зображення в стилі пинап.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme