Більше половини росіян мріють, щоб їхні родичі вбивали людей на Донбасі та у Сирії

Згідно опитування, яке проводили соціологи на Росії, близько 64% опитаних мріють про військову кар'єру для своїх родичів-чоловіків

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на результати опитування, оприлюднені Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Соціологи відзначили, що останнім часом форма російського віськовослужбовця набуває все більшої прихильності серед населення Росії.

"У суспільній свідомості росіян образ Збройних сил пов'язаний, перш за все, з позитивними емоціями: повагою (46%), гордістю (39%), а також надією (26%) і довірою (24%). Лише 4% опитаних відчувають розчарування або недовіру по відношенню до армії", - йдеться у повідомленні.

Мілітарізація населення призвела до того, що значна частина населення воліла б бачити у лавах військових своїх родичів.

"Бачити свого близького родича (чоловічої статі) в рядах військовослужбовців хотіли б 64% росіян (історичний максимум), протилежної думки дотримуються 25% наших співгромадян", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на початку століття подібної думки дотримувався лише кожен п'ятий (20% у 2002 році).

Своє захоплення армією росіяни пояснюють "позитивними якостями", які на їхню думку притаманні військовим.

"Більшість росіян вважають, що офіцери є захисниками інтересів держави (середній бал за п'ятибальною шкалою - 4,3, де 1 - якість не властива, 5 - притаманне в повному обсязі), мужніми (4,3) і відповідальними (4,3 ) людьми. Учасники опитування також відзначили професіоналізм військових (4,2) і їх готовність ризикувати життям при виконанні службових обов'язків (4,2), захищати інтереси простих людей (4,1). Найменш типовою рисою офіцера (з числа запропонованих в списку) стала особиста скромність (3,7)", - йдеться у повідомленні.

Дослідники дійшли висновку, що зовнішньополітична діяльність Росії впродовж останніх років дала свої результати.

"На тлі зростаючої глобальної турбулентності російське суспільство висуває запит не тільки на сильну владу, а й на потужну армію. Без неї сьогодні немислимі ні захист інтересів нашої країни в світі, ні захист власних кордонів. Досвід участі російської армії в збройних конфліктах різного рівня в 2014 -2017 рр. позитивно оцінений суспільством і на раціональному, і на емоційному рівні ", - прокоментував дані опитування генеральний директор ВЦВГД Валерій Федоров.

Зазначається, що дане опитування було проведене в жовтні 2016 року. Обсяг вибірки 1600 осіб. Для даної вибірки максимальний розмір помилки з імовірністю 95% не перевищує 3,4%.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme