UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Більше 160 гектарів землі повернула прокуратура з незаконної оренди на Віньковеччині

Через те, що місцева влада формально підійшла до укладення договору, підприємець замість ведення фермерського господарства передав землі у субаренду

Більше 160 гектарів землі повернула прок…

На Хмельниччині з неправомірного користування вивели 162 гектари землі вартістю понад 2 мільйона гривень, передає Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу облпрокуратури.

За інформацією прес-служби, при передачі землі посадовці не пересвідчились у волевиявленні заявника створити фермерське господарство та спроможності вести господарство такого виду.

Як повідомив керівник Городоцької місцевої прокуратури Сергій Стецюк, дійсний намір землекористувача спрямовувався не на ведення фермерського господарства, а штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду без проведення земельних торгів.

Окрім цього, після отримання у травні 2015 року земельних ділянок, розташованих на території Нетечинецької сільської ради Віньковецького району, орендар, не створюючи власного фермерського господарства, в порушення вимог Закону України "Про фермерське господарство", передав їх в суборенду.

У зв'язку із цим прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати незаконними та скасувати розпорядчі документи і накази, договори оренди та суборенди земельних ділянок.

Суд позицію прокуратури підтримав, земельні ділянки загальною площею 162 га та вартістю понад 2,1 млн грн. підлягають поверненню у власність держави.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme