ЗМІ: Найбільшими імпортерами російського м'яса і пива стали "Л-ДНР"

Російська газета "Відомості підрахувала, що "ЛНР" і "ДНР" є найбільшими імпортерами російського м'яса і пива

У той же час, за даними російської митниці, за підсумками 2016 року Україна вперше стала найбільшим імпортером російського м'яса і залишилася лідером з імпорту пива з РФ, пише Depo.Донбас з посиланням на "Медузу".

На сусідню державу припадає майже 30 відсотків експорту російського м'яса і пива, повідомляє російська митниця.

При цьому сама Україна фіксує спад імпорту пива і м'яса з Росії, оскільки в наприкінці 2015 року обидві категорії продуктів потрапили під заборону. Зростання імпорту, як з'ясували "Відомості", доводиться на окупований Донбас - утворення "ЛНР і "ДНР".

У самій "ДНР" не заперечують поставки з Росії, але джерело в керівництві республіки розповів виданню, що вони в рази менше даних, наведених Федеральною митною службою.

На російському м'ясі, як з'ясували "Відомості", працює м'ясопереробний комбінат в Макіївці, а також Луганський м'ясопереробний комбінат. При цьому російські виробники або відмовилися обговорювати поставки в "ДНР" і "ЛНР", або заявили, що нічого туди не відправляють.

Експорт російських товарів в "ДНР" перший час оплачувалася готівкою, які перевозили в Росію навіть фурами, пише газета. Потім був налагоджений безготівковий розрахунок: приймаюча сторона відкривала рахунок в "республіканському банку", а відправник - в московському ТОВ "НКО Центр міжнародних розрахунків". Ця фірма в 2015 році з небанківської кредитної організації перетворилася на повноцінний банк, який не розкриває своїх власників.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme