Дніпропетровські газовики погрожують конфіскацією власникам великих особняків

Станом на 1 лютого 2017 року борг жителів Дніпропетровської області за використаний природний газ склав 1,7 млрд гривень

 

Дніпропетровські газовики погрожують кон…

Про це повідомляє прес-служба ТОВ "Дніпропетровськгаз збут", передає Depo.Дніпро.

Найбільшу заборгованість мають м. Дніпро (понад 734 млн грн) та Кривий Ріг (380 млн грн). Протягом минулого року заборгованість зросла на 844 млн грн.

Як повідомляє прес-служба, через відсутність коштів ТОВ "Дніпропетровськгаз збут" не в змозі своєчасно розрахуватися з державним постачальником природного газу та оперативно замовляти необхідні обсяги для забезпечення безперебійного газопостачання. Також компанія зіткнулася з труднощами при розрахунках з газорозподільними компаніями, аварійно-диспетчерські і ремонтно-експлуатаційні служби яких обслуговують мережі Дніпропетровської області .

"В даний час спостерігається тенденція, коли від оплати за використаний газ ухиляються саме власники великих особняків. Тоді як споживачі з невеликими доходами завжди намагаються вчасно заплатити за спожите блакитне паливо і не накопичувати борги", - повідомляє директор ТОВ "Дніпропетровськгаз збут" Тетяна Соболь.

За її словами, "Дніпропетровськгаз збут" має всі законні права в судовому порядку накласти арешт на рахунки, а також джерела доходів боржника і навіть конфіскувати майно.

Станом на 1 лютого 2017 року у Дніпропетровській області кількість боржників, справи яких передані до суду, становить 2 348 осіб, вони повинні в сукупності 9,8 млн грн. У 2016 році вже 796 чоловік виплатили заборгованість за судовим наказом в сумі майже 3 млн грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мешканців багатоповерхівок почнуть забирати житло за борги понад 20 мінімальних зарплат. На Дніпропетровщині за рік було два випадки конфіскації житла за борги.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme