Запорізька поліція знешкодила банду, що тероризувала шість областей

Семеро озброєних злочинців упродовж двох років грабували багатих українців у Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Черкаській, Львівській та Рівненській областях

Запорізька поліція знешкодила банду, що…

Подробиці поліцейської операції порталу Depo.Запоріжжя повідомили у відділі-комунікацій ГУНП в Запорізькій області.

Бандитів, що упродовж певного часу перебували в розробці у правоохоронців, змушені були затримати, коли вони скоїли черговий напад - на житло підприємця в Дніпровській області. Застреливши собаку, яка охороняла двір, лиходії пішли до дому. З огляду на загрозу власникам житла, операція почалася негайно, учасників зловмисної групи затримали. Це сталося, ще 1 січня. З того часу тривала робота зі збору доказів злочинної діяльності.

У її рамках 16 лютого було проведено низку санкціонованих обшуків в Харкові. Під час них правоохоронці вилучили велику кількості предметів, які мають не лише матеріальну, а й історичну та культурну цінність. У переліку вилученого ювелірні вироби, дорогоцінні години, колекція рідкісних монет, державні нагороди. Нині поліція встановлює власників знайдених розбійницьких "скарбів" встановлюються.

Щодо бандитів, то на їхньому рахунку кілька серйозних злочинів. Які правоохоронці кваліфікують як розбій, викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, незаконне заволодіння транспортним засобом.

"Нині з Генеральною прокуратурою узгоджується підозра членам угруповання у вчиненні злочинів, передбачених ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу України", - повідомив начальник ГУНП в Запорізькій області Олег Золотоноша.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme