UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вінничани вклонилися пам'яті загиблих Героїв Майдану

Віддати шану полеглим на барикадах Революції Гідності прийшло близько тисячі вінничан

Вінничани вклонилися  пам'яті загиб…

Сьогодні, 20 лютого, вінничани влаштували пам'ятну ходу на честь Героїв Небесної Сотні, передає кореспондент Depo.Вінниця.

Учасники ходи вирушили від пам'ятника Коцюбинському до майдану Героїв Небесної Сотні, де провели молодіжне віче і вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Віддати шану полеглим на барикадах Революції Гідності прийшло близько тисячі вінничан. Крім Державних прапорів, студенти несли прапори своїх навчальних закладів.

"Мій Льоня на майдані був з самого початку. Він працював в Києві вахтовим методом, два тижні там – на два тижні приїздив додому. Коли розпочався Майдан, наш син не приїхав додому. Він не признавався, що він вийшов на Майдан, ми самі здогадалися. Просили йти звідти. Але він сказав, що має думати про майбутнє своїх дітей. Вони робили коридор, щоб виводити тих беркутівців, які відмовлися йти проти народу, щоб їм ніхто не помстився. До останього часу Льоня був на Майдані і ніякі наші умовляння приїхати додому не допомагали. 21 лютого він мав вийти на роботу, а 20 лютого його вбили. Мені за мого Льоню не соромно, він був справжнім патріотом. Це був такий син, біля якого я думала що буду доживати віка, а вони його вбили" , - розповіла мати Леоніда Полянського.

На молодіжному віче ухвалено резолюцію до центральної влади з вимогою розслідувати вбивства та притягнути до відповідальності і замовників, і організаторів, і виконавців. Серед вимог також повна люстрація посадовців, причетних до переслідування майданівців (і на Вінниччині зокрема), а також звільнення з органів працівників "Беркуту", які пройшли переатестацію.

Під час Революції Гідності на Майдані Незалежності у Києві загинуло троє жителів Вінницької області: Валерій Брезденюк, Леонід Полянський, Максим Шимко.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme