В Одесі викрили групу злочинців, яка займалася легалізацією крадених автівок

Злочинці спеціалізувалися на виготовленні і збуті підроблених документів на автомобілі

В Одесі викрили групу злочинців, яка зай…

Як передає Depo.Одеса, про це повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв, працівники Департаменту карного розшуку Нацполіції спільно з оперативниками Управління карного розшуку та слідчими Одеської області, прокуратурою і Управлінням Служби безпеки Одещини викрили діяльність нелегальної мережі. Її учасники спеціалізувалася на виготовленні і збуті підроблених документів на автомобілі. Зловмисники виготовляли технічні паспорти, державні номерні знаки, змінювали номери агрегатів.

Крім того, члени групи здійснювали несанкціоноване втручання в роботу офіційних електронно-обчислювальних машин, таким чином отримуючи інформацію про зареєстровані в Україні транспортні засоби. Пізніше вкрадена інформація використовувалася для виготовлення підроблених свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

До складу злочинної групи, в діях членів якої вбачаються ознаки організованості, входило кілька десятків людей. Частина з них організовувала викрадення і зберігання транспортних засобів, інші учасники групи – доставляли викрадені авто до гаражів, де в подальшому автомобілям змінювали номери агрегатів і вузлів.

У той же час кілька осіб приймали замовлення на виготовлення потрібної "продукції", ще частина учасників – підшукували через бази даних інформацію про потрібні авто. На підставі цієї інформації зловмисники, використовуючи корупційні зв'язки у регіональних сервісних центрах, виготовляли підроблені документи і номерні знаки на автомобілі-"двійники".

Правоохоронцям вже відомо про діяльність злочинної мережі на території 11 регіонів, переважно – західних і центральних. Кільком затриманим зловмисникам вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених чотирма статтями Кримінального Кодексу України.

Зокрема, йдеться про незаконне заволодіння транспортними засобами (ст. 289), знищення, підробку або заміну номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу (ст. 290), підроблення документів, печаток штампів та бланків, їх збут та використання (ст. 358), а також несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку (ст. 361 Кримінального кодексу України).

"Ми провели 62 обшуки в 11 областях, майже половині України – від Маріуполя до Волині, включаючи Одесу і Київ", – зазначив Сергій Князєв.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили і вилучили 55 автомобілів-"двійників" з підробленими документами про їх реєстрацію, бланкову продукцію, номерні знаки, документи, ключі від викрадених автомобілів, обладнання для "перебивання" номерів агрегатів та вузлів, інші речові докази.

Для затримання зловмисників залучалися бійці спецпідрозділу поліції КОРД. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює прокуратура.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme