UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Британії проходять масові мітинги проти візиту Трампа

Тисячі британців вийшли на акції протесту проти держвізиту президента США Дональда Трампа до Великобританії в той час, як в парламенті країни розпочалися дебати щодо петиції за скасування цього візиту

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на РИА "Новости".

Парламентарії розглядають дві петиції - одну за скасування візиту і одну на користь майбутнього візиту. При цьому першу підписали 1,85 млн чоловік, друга набрала 311 тис. підписів. Як раніше заявляла прем'єр країни Тереза ​​Мей, направлене королевою Єлизаветою ІІ Трампу запрошення здійснити держвізит відкликано не буде, а глава Кабміну буде рада обговорити з американським лідером питання двосторонніх відносин.

Велика група протестуючих зібралася на площі перед комплексом будівлі парламенту. За оцінкою самих присутніх, в центрі Лондона зібралися кілька тисяч осіб. Вони принесли з собою плакати і транспаранти. Як очікується, акція протесту завершиться маршем центральними вулицями британської столиці. Про намір брати участь в марші заявили 32 тисячі чоловік на сторінці в Facebook, присвяченій акції.

Аналогічні мітинги і ходи проходять в понеділок в Единбурзі, Манчестері, Ліверпулі, Кардіффі і Ньюкаслі.

Не всі парламентарії підтримують Мей, яка вже два рази підтвердила запрошення Трампу. Зокрема, спікер палати громад Джон Беркоу заявляв, що буде заперечувати проти виступу американського президента в парламенті.

Нагадаємо, що скасувати візит Трампа до Британії закликав навіть мер Лондона.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme