У прикарпатському виші відкрили аудиторію на честь Героя Небесної Сотні

В Івано-Франківську на честь Героя Небесної Сотні Романа Гурика відкрили аудиторію в Прикарпатському національному університеті

Про це інформує Depo.Закарпаття з посиланням на "5 канал".

Роман Гурик навчався на філософському факультеті цього вишу, але коли почалася Революція Гідності, поїхав на Майдан. 19-річний хлопець загинув від кулі снайпера 20 лютого.

Облаштували аудиторію у Прикарпатському університеті самі студенти. Вони зробили колаж зі світлин Романа з Майдану. Вшанувати патріота прийшли родичі, викладачі та студенти. Біля університету відслужили панахиду і колоною пішли до Меморіального скверу, де похований Роман Гурик та бійці, що загинули на сході. Там помолилися за душі Героїв Небесної сотні, серед яких – семеро прикарпатців.

"Ті діти і ті студенти, які будуть вчитися тут у наступні роки, повинні знати, хто це. І вони повинні знати, що це такий саме хлопець, як і вони всі, якому було 19 років, який так само ганяв тут по коридорах, який так само кричав, який так само тут пив каву, але сталось так як сталось", – каже мати Романа.

А студентка вишу Ірина Родзинська додає: "Він для мене стоїть як приклад, що потрібно працювати, намагатися змінити дещо, змінити себе, змінити цей світ. І в першу чергу, йти до кращого майбутнього".

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme