У Львові вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні тихою ходою

Опісля учасники акції змогли отримати символічний Вогонь Небесної Сотні – шматочок із великого листа з зображенням вогню Майдану

Сьогодні, до третьої річниці трагічних подій на Майдані Гідності, студентська молодь спільно з освітянами, представниками громадських організацій та владою, духовенством і небайдужими містянами вшанували пам'ять Героїв тихою ходою із символічною назвою "Вогонь Небесної Сотні". Опісля на площі перед пам'ятником Т. Шевченку відбулася поминальна панахида та учасники мали змогу отримати символічний Вогонь Небесної Сотні. Про це пише Depo.Львів.

Зокрема, учасники акції організовано пройшли від Львівського національного університету ім. Івана Франка до площі перед пам'ятником Т. Шевченку.

Там згадали світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні спільною молитвою – отці відслужили поминальну панахиду.

"Нині знову ми під покровом Тараса Шевченка, в щирій скорботі і тихій молитві схиляємо свої голови перед пам'яттю Героїв Небесної Сотні. Тих, хто віддав своє життя за Соборність, незалежність, демократію, свободу кожної людини і нації зокрема. "Душу й тіло ми положим за нашу свободу" - ці слова стали для Героїв Небесної Сотні духовним імперативом їхнього діяння і поступу. Вони свідомо пожертвували своє життя за свободу і гідність кожної людини і нації. Саме жертва Героїв Небесної Сотні переконливо доводить, що українська нація є і має історично велику перспективу. Україна платить, на жаль, великі жертви за своє майбуття. Але ці жертви, які продовжуються нині і на Східному фронті, вони освятили нову націю. Націю українства, яка сама, без подачок і протягнутої руки має вирішувати свою долю. Тут і тепер. Ця жертва дає нам підстави говорити, що ми щоденно маємо виявляти свою громадянську позицію в нашій поставі, праці, у ставленні до того, що відбувається в нашому домі. І якщо ми дійсно вважаємо їх своїми побратимами, то повинні переступити наші егоїстичні прагнення. Ці жертви і ця кров, пролита на Майдані, перетворює нас усіх в єдиний організм, який відповідальний за теперішнє і майбутнє нас усіх. Кожен має бути свідомим того подвигу, який зробили ці молоді люди, адже за ними були їхні родини, були друзі і кохані, а попереду було велике життя", - наголосив ректор Львівського національного університету ім. Івана Франка Володимир Мельник.

Опісля учасники акції змогли отримати символічний Вогонь Небесної Сотні – шматочок із великого листа з зображенням вогню Майдану.

Нагадаємо, сьогодні також о 16:30 год. відбудеться покладання квітів та запалення лампадок на могилах осіб, що загинули під час Революції Гідності та борців за волю України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища. Відтак, о 16.40 відбудеться Чин панахиди. Опісля, о 18:00 год. біля пам'ятника Т. Шевченку на проспекті Свободи розпочнеться громадське віче та відбудеться мистецька частина заходів.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme