У Харкові проходить мітинг-реквієм до Дня Героїв Небесної Сотні

Вшанувати пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні зібралися близько 400 харків'ян

У Харкові проходить мітинг-реквієм до Дн…

Як передає кореспондент Depo.Харків, учасники мітингу, що проходить у підніжжя пам'ятника Т. Шевченку на вулиці Сумській, тримають національні прапори і символіку "Спілки ветеранів АТО".

У заході також беруть участь голова Харківської ОДА Юлія Світлична, колишній голова Харківської ОДА Ігор Балута, керівники силових структур Харківщини.

Біля підніжжя монументу встановлені портрети трьох харків'ян, котрі в лютому 2014 року загинули під час конфлікту на київському Євромайдані, - Влада Зубенка, Юрія Паращука та Євгена Котляра. До портретів харків'яни приносять квіти та запалені лампадки.

Мітинг-реквієм розпочався з колективного виконання гімну та молитви.

Перед учасниками зібрання виступили рідні та близькі загиблих Героїв України.

"Зима 2014 року змінила свідомість кожного українця, - підкреслила голова ОДА Світлична. – Євген Котляр, Владислав Зубенко, Юрій Паращук – це ті три імені, які завжди пам'ятатиме Харківщина. Їхніми іменами названі вулиці Харкова. На згадку Героїв Небесної Сотні в нашому місті названо площу. Ці імена залишаться в нашій пам'яті та пам'яті наших дітей".

Керівник області повідомила, що відповідно до указу Президента України, заходи з вшанування Героїв Небесної Сотні проходять у всіх районах Харківської області.

Охорону громадського порядку здійснюють близько 300 працівників поліції, Нацгвардії та курсантів військових вишів.

Після завершення мітингу-реквієма активісти харківського Євромайдану відправляться до театру ім. Шевченка, де відбудеться показ оновленої версії документального фільму "Герої не вмирають" про харківських євромайданівців.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme