У Франції спалахнули масові антикорупційні протести

У низці великих французьких міст - Парижі, Ліоні, Ліллі, Тулузі і деяких інших - відбулись численні маніфестації проти корупції виборних чиновників

Як повідомляє Depo.ua з посиланням на BFMTV, у французькій столиці мітингувальники несли плакати з гаслами: "Корупцію в смітник", "Геть привілейованих", "Фійона до в'язниці, корупція - це отрута".

У Тулузі демонстранти вимагали повернути незаконно отримані нечистими на руку політиками гроші, а також пропонували створити мільйони фіктивних робочих місць для них.

За оцінками поліції, у протестах взяли участь кілька тисяч людей.

Приводом для виступів став недавній скандал, пов'язаний з фіктивним працевлаштуванням родичів кандидата в президенти країни Франсуа Фійона.

Нагадаємо, 25 січня тижневик Сanard enchainé ("Прикута качка") опублікував статтю, в якій стверджується, що його дружина - Пенелопа протягом декількох років вважалася в якості помічника свого чоловіка, в період, коли він був депутатом Національної асамблеї (нижня палата парламенту), за що отримала винагороду в розмірі 500 тисяч євро.

Пізніше сума отриманих нібито незаконним шляхом коштів збільшилася до 900 тисяч євро, а звинувачення в фіктивної роботі на батька були висунуті на адресу сина і дочки Фійона.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme