UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

SpaceX успішно вивів на орбіту вантаж для МКС

SpaceX вивела на орбіту човен Dragon із обладнанням для МКС, перший ступінь ракети-носія успішно приземлився

Про це передає Depo.ua з посиланям на DW.com.

Ракета-носій компанії SpaceX Falcon 9 у неділю, 19 лютого вивела на орбіту космічну вантажівку Dragon із харчами та науковим устаткуванням для Міжнародної космічної станції (МКС). Перший ступінь спрацював успішно, після чого приземлився на космодромі на мисі Канаверал у Флориді. Запущений космічний човен розкрив сонячні батареї, стиковка зі станцією очікується 22 лютого, повідомляють SpaceX та космічне агентство США NASA у соцмережі Twitter.

Серед вантажу Dragon - прилад для вирощування кристалів білків у невагомості, а також "супербактерія" - мікроорганізм, який має високу стійкість до антибіотиків. Загальна маса вантажу складає близько 2,5 тон.

Попередньо запуск планувався на 18 лютого, але за кілька секунд до старту був перенесений через складнощі із другим ступенем - у системі керування вектором тяги виявили аномалії. Керівник SpaceX Ілон Маск пізніше заявив, що реальних проблем не було, але він не хотів ризикувати. Запуск здійснювали на майданчику А комплексу LC-39, який останній раз використовували у 2011 році для фінального запуску човна у програмі Space Shuttle.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme