Рада розпочне роботу з законопроектів про Героїв Небесної сотні

Верховна Рада України має намір завтра почати роботу з законопроектів, що стосуються пам'яті героїв "Небесної сотні"

З такою ініціативою виступив спікер Ради Андрій Парубій під час Погоджувальної ради парламенту, передає Depo.ua.

"Я на зустрічі з сім'ями Небесної Сотні розповів про ініціативу, яка вийшла від Кабінету міністрів України, яку обговорив наш профільний комітет про законопроект 5697. Цей закон пропонує надати статус учасника бойових дій для осіб, що отримали тілесні ушкодження під час Революції гідності, а також надати статус інваліда війни для тих громадян, які стали інвалідами внаслідок поранень і пошкоджень на Майдані. Я думаю, буде правильним, щоб ми по цьому законопроекту почали нашу завтрашню роботу. Ми домовилися з комітетом, будемо пропонувати цей закон прийняти в першому читанні, щоб з сім'ями героїв Небесної Сотні ми змогли обговорити саму філософію і нюанси цього закону. Щоб до другого читання в діалозі ми змогли його доопрацювати", - заявив Парубій.

У свою чергу, лідер фракції БПП Ігор Гринів заявив про необхідність прийняття ще одного проекту закону, який допоможе створити в центрі Києва меморіал пам'яті героїв "Небесної сотні".

"Герої Майдану відкрили нову сторінку Незалежності нашої держави ... Фракція "БПП" пропонує поставити завтра одним з перших до порядку денного законопроект 6068, який закріпить територію в центрі столиці за національним меморіальним комплектом Героїв Небесної сотні для подальшого створення музею Революції Гідності", - заявив Гринів.

Нагадаємо, 16 лютого президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду невідкладно схвалити законопроект про вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme