Порошенко: подвиг Небесної сотні - орієнтир вирвати Україну з лап хижого двоголового російського орла

Подвиг героїв Небесної сотні – орієнтир перетворити Україну на успішну європейську державу 

Про це заявив президент України Петро Порошенко, передає Depo.ua з посиланням на Адміністрацію президента.

"Сьогодні ми вшановуємо пам'ять героїв Небесної сотні наших мужніх співвітчизників, які віддали життя за свободу і незалежність України, за право свого народу стати рівноправним членом співтовариства вільних націй, за демократичні принципи, що гарантують кожній людині повагу до її гідності та можливість вільно жити й розвиватися", – зазначив глава держави.

"Доленосні події, які сталися три роки тому в самому серці України, сколихнули весь світ. Перемога Революції гідності зірвала давно виплекані плани Москви щодо упокорення України, поступового перетворення її на підімперську колонію і подальшу експансію", - додав Порошенко.

Він зазначив, що завдяки героїчному подвигу Героїв Небесної Сотні українці живуть вже в іншій державі. "Повністю усвідомлюємо себе великим, гордим народом. Герої не вмирають! Їхні імена назавжди в когорті славних переможців. Їх буде викарбувано на величному Меморіалі в столиці України. А головне – завжди залишаться в пам'яті народній", – підкреслив президент.

Він наголосив, що подвиг Небесної сотні – це національна гордість і безапеляційний орієнтир "вирвати Україну з чіпких лап хижого двоголового російського орла і перетворити на успішну європейську державу".

"Ми обов'язково втілимо мрію Героїв у реальність. Ми переможемо! Слава Україні! Слава її Героям!", – підсумував глава держави.

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначають День пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Довідка: Небесна Сотня —це назва загиблих протестувальників, яких вбили під час Революції Гідності у грудні 2013 — лютому 2014 року.

Наразі список офіційно визнаних Героїв Небесної сотні включає 98 імен.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme