Нацбанк розповів, як блокада залізниці на Донбасі вплине на валютний ринок

Національний банк вважає, що залізнична блокада на лінії розмежування на Донбасі впливає на валютний ринок

Про це в ефірі "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер" повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, передає Depo.Донбас з посиланням на "Українські Новини".

"Металургія - стратегічна частина нашого експорту. Тобто, минуломго року це було близько 40% експорту, відповідно, будь-які зміни на цьому ринку впливають на економіку. Що стосується обмінного курсу, валютного ринку, то можна сказати, що ситуація стабілізувалася останнім часом. Навіть перший квартал, коли у нас є сезон падіння експорту, ми проходимо досить непогано, але, от, різкі зміни обсягу валютної виручки, вони можуть позначитися. Я думаю, можна згадати як саме розпал бойових дій серпня-вересня 2014 року і лютого 2015, як раз такі серйозні зміни, коли страждали активи в металургії, дійсно погано позначалися на валютному ринку", - сказав він.

Сологуб вважає, що озвучена Президентом Петром Порошенком оцінка можливої втрати валютної виручки в 2 млрд доларів є найпесимістичнішим прогнозом.

Нагадаємо, блокада почалася 25 січня на 41-му км перегону станцій "Светланово - Шипилово" на території Попаснянського району Луганської області на залізничному шляху близько 50 осіб у камуфльованому одязі, серед яких депутати Верховної Ради Семен Семенченко, Павло Костенко, Тарас Пастух (всі - "Об'єднання "Самопоміч"), Володимир Парасюк (позафракційний) почали блокування пересування потягів.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme