На Росії проігнорували довідку про те, що Сущенко - не розвідник (ДОКУМЕНТ)

Федеральна служба безпеки Росії відмовилася долучити до справи довідку про те, що журналіст Роман Сущенко не працював на Головне розвідувальне управління Міноборони України

Про це повідомив адвокат утримуваного на Росії українця Марк Фейгін на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

"Слідче управління ФСБ, яке веде справу українського журналіста Романа Сущенка, відмовилося долучати офіційну довідку ГУР МОУ про те, що Сущенко службу там не проходив", – написав він.

"Це так справи ведуться в Росії. І це ж суто процесуально намагаємося працювати. Усе за КПК", – додав адвокат журналіста.

"Тож лише міжнародний тиск і демонстрації. Решта – ілюзії", – резюмував Фейгін.

Довідка: Кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка затримали у Москві 30 вересня за підозрою у шпіонажі. У ФСБ стверджують, що він на користь ГУР Міноборони України "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, що становлять державну таємницю і просочування яких за кордон могло завдати шкоди обороноздатності держави". В ГУР спростували ці звинувачення.

7 жовтня Сущенку офіційно висунули звинувачення у шпигунстві.

28 листопада суд у Москві продовжив арешт Сущенку до 30 січня 2017 року.

29 листопада до Сущенка не пустили українського священика для сповіді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme