На Росії оголосила голодування політв'язень, яка виступила на підтримку України

Краснодарська активістка Дарина Полюдова, яку засудили до двох років колонії-поселення за "заклики до сепаратизму", почала голодування

На Росії оголосила голодування політв&#0…

Про це повідомляє Depo.Кубань із посиланням на "Голос Кубані".

За словами матері жінки, Полюдова змушена постійно терпіти моральний тиск від сусідок по камері, що заохочує адміністрації колонії.

"Продовжується тиск на Дашу з усіх боків. Вона хоче почати голодовку з сьогоднішнього дня. Погіршили умови проживання, перевели в кімнату, де 11 осіб. Приїжджав сьогодні прокурор, а Дашу сховали у психолога. Адміністрація на стороні провокаторів. Моральне приниження для неї гірше фізичного (не дають набрати гарячої води, ходять за нею по п'ятах, навіть в туалет)", - пише мати в "Фейсбук".

Вона також зазначила, що в ув'язненої болять зуби, але її не відвозять до стоматолога.

Як повідомляв Depo.Кубань, в кінці серпня 2014 року Полюдову заарештували. Півроку вона провела в СІЗО-5 в Краснодарі, що неофіційно контролюється ФСБ. Активістку звільнили у зв'язку із закінченням гранично допустимого терміну досудового арешту.

Після звільнення з СІЗО Полюдова протягом весни - осені 2015 року п'ять разів поміщали під адміністративний арешт на строк від 4 до 15 діб за звинуваченнями, сфабрикованими за участю оперативників ФСБ.

21 грудня 2015 року суддя Жовтневого райсуду Краснодара Олег Гончаров засудив Полюдова до двох років колонії-поселення з дворічним забороною після виходу на свободу викладати і працювати в ЗМІ. Активістка була оголошена винною за пости в соцмережі "ВКонтакте", які були розцінені як заклики до екстремізму і сепаратизму.

30 березня 2016 року суддя Краснодарського крайсуда Вадим Кукса залишив вирок Полюдовій без змін. Свою вину активістка не визнала. Полюдова подала до президії цього ж суду касаційну скаргу на вирок Гончарова і апеляційне визначення Кукси.

У липні 2016 року Полюдова подала документи на умовно-дострокове звільнення, вже в серпні 2016 суд Новоросійська відмовив.

Полюдова включена в список політв'язнів, складений Правозахисним центром "Меморіал". Жінка подала скаргу на вирок до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme