На Майдані скликають нове віче проти торгівлі з окупантами

Сьогодні, о 19:00 відбудеться народне віче на підтримку блокади торгівлі з проросійськими бойовиками

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Facebook-сторінку Штабу блокади торгівлі з окупантами.

"Сьогодні на Майдані ми мирно і цивілізовано попросимо людей про те, що просили і вчора. Підтримати блокаду торгівлі на крові репостом, пожертвою чи поїздкою на "редути". І закликати президента та парламент якомога швидше ухвалити закон "Про тимчасово окуповану територію України", – зазначив на своїй сторіці у Facebook заступник голови фракції "Сампопоміч" Єгор Соболєв.

Він уточнив, що цей законопроект офіційно визнає окуповані території окупованими; покладає на Росію як на державу-окупанта відповідальність за порушення там прав громадян та руйнування заводів з інфраструктурою; і забороняє торгівлю з окупованими територіями, за виключенням продажу продуктів, товарів першої необхідності та надання гуманітарної допомоги під контролем міжнародних організацій.

Нагадаємо, що 19 лютого, під час зіткнень прихильників блокади Донбасу з правоохоронцями в центрі Києва Єгор Соболєв заявив, що його побили, коли сам намагався зупинити бійку.

Вчора під Адміністрацією Президента протестувальники вимагали припинити торгівлю з окупованим Донбасом. Загалом під заворушень постраждали 10 людей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme