На Луганщині почали будувати 150-метрову телерадіовежу

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб констатує початок будівництва телерадіокомунікаційної вишки в селі Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області

Про це на прес-конференції повідомив заступник міністра Георгій Тука, передає Depo.Донбас із посиланням на "Українські Новини".

"У селі Бахмутівка вже почалося будівництво 150-метрової вишки", - сказав Тука.

За його словами, в Бахмутівці вже встановлена 60-метрова телерадіовежа. Тука додав, що прогнозується збільшення кількості можливих телеглядачів після встановлення такої вежі з 15 тис. до 46 тис., радіослухачів - з 42 тис. - до 140 тис. осіб.

Крім того, планують збільшити висоту телевежі в Покровську Донецької області з 69 м до 200 м, що дозволить збільшити кількість можливих телеглядачів з 573 тис. до 852 тис., радіослухачів - з 198 тис. до 581 тис. осіб.

Також планують збільшити висоту вежі в селищі Чаплинка Херсонської області з 92 м до 110 м, що дозволить збільшити кількість можливих телеглядачів з 35 тис. до 37 тис. осіб, радіослухачів - з 22 тис. до 44 тис. осіб.

Тука уточнив, що фінансування зведення телерадіовеж буде здійснюватися за рахунок коштів обласних бюджетів.

Нагадаємо, в липні 2016 року Луганська обласна військово-цивільна адміністрація мала намір встановити вишку для забезпечення мовлення українських засобів масової інформації на окуповані території на Бахмутському напрямку.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme