UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Хмельниччині повернули близько 1 млн грн соціального внеску

Прокурори притягнули до кримінальної відповідальності будівельне підприємство обласного центру

На Хмельниччині повернули близько 1 млн…

За втручання правоохоронців на Хмельниччині забезпечено відшкодування близько 1 млн грн єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, повідомляє Depo.Хмельницький.

"Слідче управління фіскальної служби розпочало кримінальне провадження за фактом ухилення суб'єкта господарювання, що займається будівельною діяльністю на території обласного центру, від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування," - розповідають в прес-службі облпрокуратури.

Досудове розслідування, яке здійснювалось за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, встановлено, що директор підприємства, незважаючи на наявність чималих коштів на рахунках очолюваної юридичної особи, з жовтня 2013 року умисно не сплачувало задекларований єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

"За цей період перед фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування утворився борг в розмірі понад 900 тис. грн," - каже начальник відділу прокуратури області Олег Львовський.

Враховуючи значний розмір несплачених коштів, прокуратура спрямувала до суду кримінальне провадження за ч.1 ст.212-1 - ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування ККУ.

Обвинувачена у повному обсязі погасила вказану заборгованість та відшкодувала шкоду, завдану несвоєчасною сплатою єдиного внеску, а тому її звільнили від кримінальної відповідальності.

Довідково: згідно ч.4 ст.212-1 ККУ, особа, яка вперше вчинила діяння, передбачені частинами 1, 2 цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також відшкодувала шкоду, завдану фондам загальнообов'язкового державного соціального страхування несвоєчасною сплатою (штрафні санкції, пеня).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme