На Дніпропетровщині ліквідували діяльність угрупування з "легалізації" іномарок

СБУ викрила схему незаконної легалізації ввезених за кордону та викрадених автомобілів, яка діяла на території дев'яти областей

На Дніпропетровщині ліквідували діяльніс…

Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає Depo.Дніпро.

СБУ спільно з прокуратурою та поліцією викрили масштабну схему незаконної легалізації автотранспорту в Україні. Учасники схеми діяли у Київській, Дніпропетровській, Львівській, Волинській, Рівненській, Запорізькій, Луганській, Одеській та Полтавській областях.

Ділки організовували підпільні майстерні в приватних будинках. На замовлення клієнтів вони виготовляли свідоцтва про реєстрацію автівок, водійські посвідчення, номерні знаки та довіреності, що дозволяло власникам авто ухилятися від сплати податків. Щомісяця ділки "реєстрували" від 100 до 150 автівок.

За інформацією СБУ, участь у схемі брали працівники регіональних сервісних центрів МВС України, які забезпечували доступ до баз даних національної автомобільної інформаційної системи. Угруповання дотримувалося жорстких правил конспірації, більшість його учасників не знали спільників та спілкувалися дистанційно, використовуючи умовні фрази.

Під час операції, яку провели одночасно у дев'яти областях України, правоохоронці виявили фальсифіковані документи, у тому числі посвідчення водіїв, техпаспорти на автомобілі, державні номери на транспортні засоби. Співробітники СБУ було затримано 55 автомобілів, які чекали на незаконну легалізацію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme