Луганський напрямок. Чим небезпечна втрата Новоолександрівки під Попасною (КАРТА)

Терористам вдалося захопити село у сірій зоні, за 7 кілометрів від Попасної

Луганський напрямок. Чим небезпечна втра…

Бойові дії на Луганському напрямку, які актизувалися ще у січні, для ЗСУ пішли не за кращим сценарієм, хоча спочатку все складалося досить вдало.

Зусиллями 25-го батальйону 54-ї бригади (грузинський легіон) вдалося просунутися зі сторони Троїцького в напрямку Калинового до Первомайська-Кадіївки. Але просування ЗСУ було зупинене вогнем зі 152-мм і 122-мм артилерії, мінометів і "Градів". Окрім позицій ЗСУ діставалося і населеним пунктам: Новозванівці, Новоолександрівці, Кримському, Троїцькому.

В останні дні сепаратисти переважно зі 120-мм і 82-мм мінометів, СПГ, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали Новоолександрівку, Новозванівку, Кримське - прилітало навіть в Попасну. А паралельно з цим спостерігалося посилення угруповання військ.

За інформацією жителів Первомайська і Кадіївки вулицями міста їздила важка техніка, фіксувалися "Гради". У Первомайськ прибуло 300 казаків "Всєвєлікого войська донського". Окрім цього проводилися навчання, відпрацьовувалися наступальні дії.

Через пункти пропуску Довжанський, Дмитрівка, Ізварине, Максимов на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей було доставлено: більше 600 тонн боєприпасів; близько 2000 тонн паливно-мастильних матеріалів; не менше 80 ББМ (включаючи танки); 10 артилерійських систем (САУ і РСЗВ).

Результатом всього цього стала інформація про захоплення терористами Новоолександрівки у сірій зоні, за 7 км від Попасної. Терористи зайняли покинуті будинки і розташовують власні позиції поруч з тими оселями, де живуть люди.

Розрахунок терористів досить простий. Новоолександрівка може бути плацдармом для просування в напрямку Новозванівки та навіть Попасної, від якої село відмежоване лісом. Але ця задача є нереальною через досить щільну оборону ЗСУ на цих ділянках. Втім, з Новоолександрівки бойовики зможуть вести вогонь по наших позиціях, а також надсилати диверсійні групи.. А от вогонь у відповідь ЗСУ ускладнює той момент, що в селі досі є мирне населення. Бойовиків цей факт, як відомо, ніколи не зупиняв.

Варто відзначити, що поблизу Попасної, Новозванівки і Новоолександрівки раніше були розташовані позиції 24-ї бригади, а також поруч – 17-ї танкової. З боку Троїцького діють бійці 25-го батальйону "Київська Русь", а також 54-бригада.

Терористи скористалися ротацією, яка відбувається у ЗСУ по всій лінії фронту. Цілком можливо, що з використанням підвезеної з Росії важкої техніки і боєприпасів cепаратисти спробують піти у прорив з Новоолександрівки. Втім, командування ЗСУ передбачає такий розвиток подій і бойовиків очікують ряд сюрпризів: від замінованих ділянок, до вогневого контролю ЗСУ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme