Кремль "відмазується" від причетності до путчу в Чорногорії

У Чорногорії немає доказів того, що російські держоргани нібито брали участь у спробі перевороту в країні

Про це це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає Depo.ua з посиланням на "РИА Новости".

"Що стосується згаданої новини, то вона стоїть в одному ряду з іншими голослівними звинуваченнями нас і нашої країни, в тому числі в хакерських атаках проти всього Заходу, втручанні у виборчі кампанії більшості західних країн, про зв'язки адміністрації Трампа з російськими спецслужбами і багато-багато іншого. По жодному з цих голослівних звинувачень жодного факту нам пред'явлено не було", - сказав Лавров.

У свою чергу, прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав безвідповідальною заяву про те, що офіційні органи влади Росії нібито готували переворот в цій країні.

"Ми шкодуємо в зв'язку з тим, що подібні звинувачення звучать з вуст офіційних високопоставлених представників. Це занадто серйозні слова, щоб вимовляти їх і не підкріплювати будь-якою достовірною інформацією. Це щонайменше безвідповідально", - заявив Пєсков.

Він уточнив, що відноситься до такої заяви прокурора "вельми негативно".

"День за днем ​​фіксуємо якісь абсурдні звинувачення на адресу Росії, день за днем ​​спростовуємо ці звинувачення. У тому числі ми з усією відповідальністю заявляємо, що не може йти й мови про причетність офіційної Москви і офіційної російської сторони до якихось внутрішніх подій в Чорногорії", - додав прес-секретар Путіна.

Нагадаємо, сьогодні спеціальний прокурор Чорногорії заявив, що деякі державні структури Росії причетні до підготовки путчу в день парламентських виборів минулого року.

Напередодні видання The Telegraph з посиланням на кілька джерел в британському уряді повідомило, що за спробою держперевороту в країні і замаху на прем'єр-міністра Чорногорії Міло Джукановича стоять російські спецслужби.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme