Кримські татари вимагають визнати зрадником скандального "радикала"

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вимагає від Верховної Ради та Генеральної прокуратури визнати нардепа від "Радикальної партії" Андрія Артеменка визнати державним зрадником

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

"В умовах триваючої російської окупації Криму, яка характеризується тотальним придушенням прав і свобод кримськотатарського народу і прав людини в Криму, насильницькими викраденнями і вбивствами мирних жителів, численними арештами і нападами на домівкі та сім'ї кримських татар, переслідуваннями українських журналістів, діяння Андрія Артеменко однозначно має бути кваліфіковано як державна зрада, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України", - заявив Чубаров.

"Відповідно, Генеральна прокуратура повинна в короткі терміни внести до Верховної Ради України подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешту народного депутата України Андрія Артеменка", - додав він.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, народний депутат-"радикал" Андрій Артеменко разом з наближеними до президента США Дональда Трампа Майклом Коеном і Феліксом Сатер склали план зняття санкцій з Росії. Його передали на розгляд адміністрації президента США.

План передбачає "виведення всіх російських військ зі Сходу України та проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років".

Сьогодні лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко закликав забрати мандат у скандального "радикала".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme