Горбатюк каже, що Росія не видає 16 екс-"беркутівців"

Генеральна прокуратура Росії підтвердила перебування на Росії 16 екс-співробітників підрозділу "Беркут", але відмовилася їх видати

Про це повідомив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"16 (екс-"беркутівців") з них знайшли, тобто генеральна прокуратура Російської Федерації підтвердила їх перебування. Однак 14 з них надано російське громадянство. І вони відмовили в їх видачі. Двоє отримали право на тимчасовий притулок, на цій підставі також відмовили", - сказав він в ефірі програми "Факти тижня.

Горбатюк нагадав, що 21 екс-"беркутівець" знаходиться в розшуку.

Зазначимо, т. зв. АТО стосовно учасників масових протестів була оголошена 18 лютого 2014 р. тодішніми керівниками силових органів.

Нагадаємо, найкривавішим за час Евромайдана було протистояння на вул. Інститутській, де силовики відкрили вогонь по протестуючих з вогнепальної зброї. Там загинули 105 людей, яких тепер називають Небесною сотнею. Слідчі встановили причетність спецроти київського "Беркута" до розстрілів 48 протестувальників і заподіяння вогнепальних поранень 80 протестувальників 20 лютого 2014 р. на вул. Інститутській.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme