UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Депутат Європарламенту шокована зруйнованими будинками в Авдіївці (ФОТО)

Після 29 січня в Авдіівці було пошкоджено 328 цивільних будинків, два з них вчора. За весь час війни - 1032 будинка в приватному секторі і 91 багатоповерхівка

Депутат Європарламенту шокована зруйнова…

Як повідомила представниця України в Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко у Facebook, депутат Європарламенту Ребекка Хармс і Марія Іонова побували в будинках Авдіївки, куди снаряди влетіли 17 лютого, передає Depo.Донбас.

"Тоді два підлітки дивом залишилися живими, вони грали в комп'ютер в кімнаті, від якоі залишилися мури зі шпалерами з Нью-Йорком. Хлопців привалило стіною, але з ними був Янгол-охоронець. А поблизу іншого будинку вбило людину.... обстріли велися з танку зі сторони Горлівки", - повідомляє Геращенко.

З її слів, Ребекка Хармс шокована, хоч це не перший іі візит на Донбас. Зараз бригади рятувальників розбирають завали.

"Моя героіня дня - дівчина Аня. Ій 30 років, єдина жінка в бригаді рятувальників. Злагоджена і точна робота Ані заворожує, я ще раз переконуюся, скільки дивних людей навколо відкрила ця страшна війна", - пише віце-спікер ВР.

Місцева влада, голова РВЦА Павло Малик і заступник комбрига 72 бригади Олександр Самарський розповідають, що вночі були поодинокі обстріли, зранку провокаціі, але вцілому спокійніше, аніж пару днів тому, коли були загиблі і серед військових і цивільних. В неділю через обстріли Авдіівка знову була знеструмлена і без води.

"Окрім спілкування з місцевим населенням і моніторингу гуманітарноі ситуаціі, ми змогли поспілкуватися і з нашими військовими, побували на позиціях 72 бригади. Всі дерева тут зчесані, видно, звідки прилетіли снаряди, навколо валяються осколки "Градів". Наші позиціі і наші військові знаходяться на територіі, визначеній мінськими угодами, тому всі спроби ДРГ і бойовиків обстрілювати і провокувати украінських військових ми розцінюємо як грубе порушення мінських угод", - зазначила Геращенко.

Ребекка Хармс відзначила, що для неі це важливий факт, який мало розуміють і знають в Європі, що украінські позиціі знаходяться далеко від лініі домовленостей мінських угод вересня 2014 року, бо ці домовтеності були порушені РФ і бойовиками. І вона буде доносити цю інформацію своім європейським партнерам і колегам.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme