Аваков: 70% вантажів через окупований Донбас забезпечуються компаніями Ахметова

Основний товарообіг з окупованими територіями Донбасу здійснює корпорація ДТЕК

Як повідомляє Depo.Донбас, про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Приблизно 70% потоку вантажів через окуповану територію - це потоки, які так чи інакше забезпечуються компаніями ДТЕК Ахметова", - сказав він.

За його інформацією, всі підприємства ДТЕК, що розташовані на підконтрольній і непідконтрольній території, зареєстровані в Україні. "Гроші, які між ними циркулюють, - гривня. Вугілля поставляється з шахт, що належать або афілійовані ДТЕК. Я це перевіряв, аж до того, що запрошував до себе на бесіду директора ДТЕК і цікавився: "А як ви платите шахтарям? Готівку возите через кордон? "На що він відповів, що у всіх шахтарів є картки, які обслуговуються в українському банку. Тобто гроші не виходять за межі України. Ви знаєте, що в "ДНР" не діє ніяка платіжна система. Робочі, які отримують зарплату на ці картки, або виїжджають на нашу територію, отримують гроші в банкоматах, або - о, жах - виїжджають у Ростовську область і там знімають з банкомату. Це не карається", - розповів глава МВС.

"Сума податків, які заплатив цей комплекс підприємств до державного бюджету минулого року, - 36,1 млрд грн. Це близько 20% дохідної частини держбюджету", - інформує міністр.

"Інша компонента - це ІСД. Я не так глибоко вникав в процеси, що відбуваються там, але вважаю, що вони приблизно такі ж", - додав Аваков.

"І є ще державні підприємства, які постачають вугілля на наші шахти, - такі, як "Центренерго". У цьому сегменті, швидше за все, і виникають у суспільства питання", - сказав він.

Нагадаємо, раніше радник глави СБУ Юрій Тандіт заявив, що українські підприємства, що працюють на окупованих територіях, заплатили в 2016 році в бюджет України 31,7 мрлд гривень.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme