Аферисти з Дніпропетровщини закидали Україну хитрими лічильниками

У Павлограді група зловмисників виготовляла і продавала незаконні лічильники

Аферисти з Дніпропетровщини закидали Укр…

Про це повідомив старший оперуповноважений в ОВС Управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області Дмитро Патрелюк, передає Depo.Дніпро.

Хитромудрі пристрої дозволяли менше сплачувати за газ, еклектрику чи воду. Вартість одного такого пристрою складала до 10 тис. грн. При цьому попит був великим - було продано понад 5 тис. лічильників. Злочинна група встигла придбати собі на зароблені кошти кілька квартир і автомобілів. Заправляв усім чоловік, який мав спеціальну освіту. Найбільшим попитом пристрої користувалися в Одеській, Хмельницькій областях, а також у Києві.

За словами Дмитра Патрелюка, клієнти надсилали поштою свої лічильники, оговоривши попередньо можливості останніх після модернізації. Це могло бути відмотування показників, уповільнення роботи лічильника, дистанційне ручне управління тощо. Далі чоловіки переробляли лічильник, ставив їх під пломбу та відсилав замовнику назад, отримавши за це гроші. Такий бізнес процвітав з 2015 року.

Цікаво, що жодному з членів групи не повідомлено про підозру, оскільки спочатку треба встановити суму збитків.

Крім того, у поліції зазначають, що ті, хто придбав такі лічильники, можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 188-1 Кримінального кодексу України(Викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання), яка передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme