UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Одесі затримали "торговців цитрусовими", що викрали авто на Миколаївщині

Іноземці відмовляються співпрацваюти зі слідством: в одного з них знайшли кримінальний досвід

В Одесі затримали "торговців цитрусовими…

Миколаївські правоохоронці затримали в Одесі іноземців, які підозрюються у викрадені авто у Коблеве. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі поліції.

Зауважимо, що ще 21 січня у 66-річного мешканця сусідньої області при в'їзді у зону відпочинку села Коблеве, що на Миколаївщині, троє невідомих побили його та відібрали автомобіль Toyota Corolla. За словами потерпілого, він побачив, як незнайомець стояв на узбіччі поряд з авто та жестами просив по допомогу.

Чоловік зупинився, вийшов зі свого автомобіля, вислухав трьох невідомих про несправність їхнього легковика, і, погодившись допомогти їм доїхати до найближчої станції техобслуговування, сів за кермо свого авто. Майже одночасно один із злочинців, відкривши дверцята автомобіля водія, вдарив потерпілого в обличчя, а інший, сівши до салону з другого боку автомашини, перетягнув кермувальника на пасажирське сидіння.

Нападники швидко завели автомобіль та поїхали, при цьому один зі злочинців, сівши на заднє сидіння, утримував автовласника, який був попереду. Скориставшись слушним моментом, чоловік зумів визволитись від рук невідомого та, відкривши дверцята, вистрибнув з авто. Злочинці, не зупиняючись, поїхали далі, а слідом за ними проїхав повз потерпілого і той автомобіль, який нібито потребував ремонту.

Діставшись до поліції, автовласник розповів про скоєння відносно нього злочинних дій. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст.289 КК України "Незаконне заволодіння транспортним засобом", що карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої, а також ввели в дію план "Перехоплення".

За кілька діб до поліції повідомили мешканці одного з сіл району, розташованого у близько 20 км від місця скоєння злочину, що на території їхнього населеного пункту стоїть покинутий автомобіль. Зі слів заявників, машина тривалий час стояла без водія, але з працюючим двигуном та ввімкненими фарами. Правоохоронці з'ясували, що "знахідка" - саме те авто, яке відібрали у заявника.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили осіб, що обґрунтовано підозрюються у причетності до скоєння зазначеного злочину. Двох громадян іншої держави, 52 та 48 років, затримали у порядку ст.208 КПК України за місцем їхнього мешкання у м. Одеса. Знайшли й автомобіль, на якому пересувались злочинці під час скоєння правопорушення, та провели впізнання.

В поліції повідомляють, що іноземці, які прибули на територію України у травні минулого року, не зізнаються у скоєнні злочину. Але докази, що були вилучені під час проведення обшуків їх осель, вказують на їх причетність до вчинення тяжкого злочину.

Зловмисники, не співпрацюючи зі слідством, обґрунтовують свою відмову тим, що не розуміють української та російської мов. Громадяни іншої держави лише пояснили мету свого перебування на території України – мовляв, вони займалися реалізацією на ринках Одеси цитрусових та спиртних напоїв.

Про затримання іноземців інформували посольство їхньої країни. Зловмисникам оголосили про підозру та обирається міра запобіжного заходу. Встановлюється причетність нападників до скоєння інших кримінальних правопорушень. Діям злочинців можуть надати додаткову кваліфікацію за ознаками статей 146 КК України "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини" та 187 КК України "Розбій".

Поліцейські з'ясували, що 52-річний затриманий вже має кримінальний "досвід" – на території України він притягувався до відповідальності за скоєння пограбувань та за порушення вимог законодавства у сфері обігу зброї.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme